Nieuwsbrief maart

Als bestuur willen wij u op de hoogte brengen van de huidige stand van zaken:

Open dag
Er zijn verschillende projecten opgepakt  door het bestuur waar helaas geen animo voor was. De voorjaarsbeurs dit jaar kwam voor velen van u te vroeg na de koningsbeurs. Wij als bestuur hebben toen besloten de beurs uit te stellen, in principe ligt het draaiboek klaar! Er is animo voor een open dag op de Volger. Samen met bedrijvenpark De Volger wordt er gekeken in welk vat wij dit kunnen gieten. De laatste jaren is de opkomst bij de Bizniz-Borrel helaas steeds kleiner geworden. Als bestuur hebben wij besloten om deze activiteit niet voort te zetten. Momenteel zijn wij aan het kijken wat voor u een interessante samenkomst zou kunnen zijn voor de toekomst. Mocht u hierover een ideeën hebben dan horen wij dat graag!

Overleg OZB
Op 12 maart j.l. is burgemeester Bruinooge met Jakob Brouwer (adviseur van de burgemeester), Danielle Jansen(accountmanager) en Guido Schipper (gebiedsconsulent) op bezoek geweest in Graft -De Rijp. Er is toen met de beide voorzitters Chris Spee en Ronaldo Overman en met Marcel Dikhout een gesprek geweest over het wel en wee in ons dorp. Ook de OZB is hier ter sprake geweest. Dat een genomen besluit over de OZB niet terug te draaien is begrijpt het bestuur maar er is een voorstel voor compensatie aangevraagd. We wachten op een terugkoppeling van de burgemeester hierover en houden u op de hoogte.

Ondernemersloket Graft-De Rijp
Zoals u misschien weet is er sinds de fusie met Alkmaar een ondernemersloket in Graft-De Rijp gesitueerd.  Wie voor de ondernemers belangrijk zijn,  zijn de twee accountmanagers van het Ondernemersloket. Zij  kunnen gebeld worden als er vragen zijn aan de overheid.

  1. Danielle Jansen (06 – 29 24 98 62)
  2. Jan Riepma (06 – 11 04 21 31)

Er is reeds contact met hen geweest en zij hebben een positieve indruk op ons achtergelaten.

Ondernemersbelang Alkmaar
Het bestuur heeft na lang overleg besloten zich aan te sluiten bij Ondernemersbelang Alkmaar. Deze vereniging is een overkoepelende vereniging van kleine verenigingen in de gemeente. Waarom aansluiten? Ondernemend Alkmaar is de (enige) spreekbuis naar de gemeente voor alle bedrijven en hun verenigingen. Tevens worden ook wij via Ondernemend Alkmaar geïnformeerd over gemeentelijke ontwikkelingen. Dus willen wij een inzage in de besluitvorming van de gemeente houden is aansluiten voor ons noodzakelijk. Even is overwogen dit met de Volger in partnerschap te combineren, maar de Volger is op dit moment niet in staat om een besluit te vormen dus Ondernemersbelang Graft de Rijp neemt hierin het voortouw en de Volger kan zich natuurlijk altijd op een later moment aansluiten.

Een nieuwe website
Govers Media heeft voor Ondernemersbelang een nieuwe website ontwikkeld wij nodigen u ook graag uit hier een kijkje te nemen en te checken of uw gegevens up-to-date zijn. U kunt wijzigingen doorgeven aan info@ondernemersbelang-graftderijp.nl of via het aanmeldformulier op de website www.ondernemersbelang-graftderijp.nl. Ook willen wij u vragen om uw logo en evt. bedrijfsfoto te uploaden op het aanmeldformulier op de website.

Toekomst ’t Boegbeeld
Medio december 2014 heeft het bestuur naar aanleiding van de eventuele komst van een Deen in het oude gemeentehuis een brief verstuurd naar de gemeente om de zorgen, van winkelcentrum ‘t  Boegbeeld en zijn ondernemers onder de aandacht te brengen met een eventuele definitieve besluitvorming. Wij hebben benadrukt niet tegen nieuwe ondernemers te zijn in Graft De Rijp maar wel bezorgd over de toekomst van ’t Boegbeeld met deze plannen. Natuurlijk volgt het bestuur deze besluitvorming met grote interesse.

Ondernemersuitje 2015
Het bestuur heeft een draaiboek gemaakt voor het volgende Ondernemersuitje 2015. Gevraagd is of Gerard Schokker en Gerrie Huider willen ondersteunen om ook dit jaar weer een geweldige dag voor u te organiseren. Rekening houdend met de vroege grote vakantie dit jaar zal het uitje in augustus plaats vinden. De exacte datum houdt u van ons tegoed!

Contributie
Vanaf volgende week kunt u de rekening voor de contributie van ons verwachten. Dit is later dan gepland maar door implementatie van een nieuw administratie systeem heeft u hier even op moeten wachten. Tevens zijn er contributies van 2014 nog niet betaald. Misschien kunt u zelf even checken of het u ontgaan is! De contributie is voor 2015 onveranderd € 150,- incl. BTW.

De eerstvolgende ledenvergadering (jaarvergadering)  vindt plaats op 20 mei om 20.00 uur in het Sportcafé de Oosterven. Wij hopen u dan ook graag in grote getale te treffen!

Wij streven er naar u vanaf heden middels nieuwsbrieven beter op de hoogte te houden van nieuwsitems en ondernomen activiteiten van uw bestuur.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur
Ondernemersbelang Graft-De Rijp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *